Odwiedź nas na http://slayers-fans-society.blogspot.co.uk/
Zapodaję skany z animebooka do Slayers Try część 2. Może Socki dowie się czegoś nowego i będziemy mieć więcej teorii do przedyskutowania.
Socki, jeżeli nie będziesz mogła doczytać się przy zgięciach to mów to jeszcze zdjęcia zrobię.
http://www.sendspace.pl/file/80819c718118093842fa9fe
Mei, I think I wuw you!
A na poważnie, to dzięki wielkie. Fajnie, że się dzielisz. Nie znam japońskiego, ale z chęcią obejrzę.
Ho, a ja mam tylko jeden. I to w dodatku z Evangeliona. Zakupiony jeszcze w 2003 roku, na drugim moim konwencie
Będziemy wdzięczni.
Mam ! Mam !
O rany, to se trochę pośmigam ze słownikiem. Raczej nie uczą nas kanji na magię etc( ale na mazoku znam).
Spoko! Nie jest źle, rozumiem o co cho ale na razie nie będę miała czasu. Jeżeli was pocieszę to nic odkrywczego tam nie ma. Ten komiks jest o letnim konkursie na dziewczynę. A to czarno białe jest o świecie ze Slayersów, jak jest zbudowany i jak działa i o zasadach korzystania z magii od bogów i od demonów. A kolejne to historia złotych smoków, opowieści o świecie spoza bariery i niemagicznych ludziach.
I o lol... nie wiem czy wiecie Gaav się zbuntował przeciwko demonom Oo"" ?!
Jak dokończę sesję i będę miała czas przed wyjazdem do Japonii to machnę wszystko, linijka po linijce. A jak nie, to zrobię to w Japonii :3
Mwahah!!! A Zerosu jest takai mazoku( takai- wysoki... też można użyć do opisywania budynków np. takai tatemono)
Ostatnio edytowany przez Socki (2011-06-06 18:27:29)
A to z Gaavem to powiedziałam ^^ Tylko nie pamiętam o co chodziło
Nie musisz wszystkiego dokładnie tłumaczyć ^^' Chyba, że dla ciebie to będzie frajda Ale ja do niczego nie zmuszam, tym bardziej jeżeli tam nie ma nic odkrywczego
UUUU no to nie wiem czy wiesz, te nasze eee boskie smoki, to po ichniemu Shinzoku. Ich siła zależy od tego ile osób ich wyznaje/ modli się dlatego mazoku burzyły świątynie podczas wojny upadku potworów. Nie przyjmują formy człowieka tylko zamieniają się w człowieka( cokolwiek to znaczy albo już się machnęłam w tłumaczeniu) III! Jest więcej smoków !!! Woha! Starożytne, potem złote, potem czarne, Dimos i białe . AAAA !!! I coś bardzo ważnego.
Shinzoku zyskują moc od dobrych modłów i emocji
A mazoku czerpią swoją moc ze zniszczenia i zawieruchy.- czyli nie tyle, że się tym żywią tylko, że to daje im powera? Hm?
I muszą istnieć na zasadzie idealnej równowagi. Jak smoków lub demonów będzie zbyt dużo to świat się przefyrtnie w którąś stronę. Albo będzie za dużo tworzenia... albo za dużo niszczenia.
A starożytne też brały udział w wojnie z potworami i Xellos mordował też starożytne smoki ...
A w dosłownym tłumaczeniu złote smoki to ... smoki koloru złotego czyli kin iro no ryu-zoku ^^ kawaiiiiiiiiiii
Ostatnio edytowany przez Socki (2011-06-06 18:50:30)
Hm, nie wiedziałam tylko, że siła zależy od modlitw albo świątyń. Resztę wiedziałam, ale nie wiedziałam na ile mam to traktować jako wymysł fanów.
Socki, czyżby twoje wyobrażenie o koegzystencji trochę się zmieniło?
No... tak.. postrzegałam to w formie wiecznego konfliktu ale do głowy mi nie przyszło, że to wieczny konflikt, który jest wiecznym uzupełnianiem. Gaaa, jakie pierdzielone jin-jang
Za jakies pół godziny wrzucę skany z innego artbooka, jest tam cos o Zelu. Zamęczę biedną Socki ^^'
http://www.sendspace.pl/file/f91887ee6ee472ecf245f92
Kolejne skany, a raczej zdjęcia :p tym razem z artbooka Slayers DX
Hm, próbuję wrzucić skany na inny serwer, ale internet poszedł się kochać i mnie nie lubi _^_ Każe mi czekać godzinę na załadowanie pliku, a prędkość wysyłania to 5kb/s _O_
HA~!
Czyli dobrze pamiętałam o tych smokach. I jak tak patrzę, to już te wszystkie informacje znam, tylko nie pamiętałam, skąd je byłam zaczerpnęłam. Pewnie z jakiś zagranicznych stronek. I od Sinah, który też się japońskim posługuje i pamiętam, że mi parę rzeczy tłumaczył.
W ogóle jeśli chodzi o poziom mocy, to Xello jest bodajże numerem siódmym. Ze znanych demonów. Licząc od Shabby'ego w dół.
A mnie zawsze ciekawiły pozostałe trzy światy.
Socki, jeszcze raz wielkie dzięki za tłumaczenie. To fajnie zdobyć pewność. Przyjmij to wirtualne ciasteczko uznania! *prezentuje ciasteczko na pięknym talerzyku w fioletowe koniki*
AAAAA :3 Dzięki !!!
Hm, no Xellos był 7 ale przecież FIlip mistrz piekieł i paru innych wyleciało z interesu.
Jak będę miała czas i dorwę denshiiishiyo(elektroniczny słownik) to przetłumaczę szybciej. Bez furigany, ciężko rozszyfrować kanji, których nie znam ale będzie dobrze ^^
Ano, już gdzieś wspominałam, że ta lista przebojów jest bardzo niestabilna. W końcu Valuś zaliczył epicko pierwsze miejsce, wybijając się nawet przed Shabby'ego. O ile dobrze zrozumiałam przesłanie Try
A wyleciało tylko dwóch, Fibby i Gaav. To zostaje jeszcze Zellas, Dynast i Delfinek... Yyyy, pani Deep Sea Dolphin.
No i kawałki Shabby'ego. Też dwa o ile pamiętam. Dwa albo trzy. Jeden z Rezo i jeden z Lei Magnusem.
Nie mogę się doczekać dalszego tłumaczenia~! Chyba pójdę upiec więcej tych wirtualnych ciastek. Tak na zaś.
Lepiej upiecz prawdziwe bo Socki to maniaczka muffinek, ciągle je piecze z tego co zauważyłam
Może na konwent przywiozę swoje w ramach podziękowania ^^
A tych tekstów z arbooków trochę jest, gdybym wiedziała, które mówią o czymś interesującym to bym je wybrała a tak to zasugerowałam się obrazkami przy tekście
Chyba zabiorę te artbooki na konwent żebyście mogły je na żywo zobaczyć.
Byłoby super~!
No, w sumie mogę upiec. Tylko nie gwarantuję, że to będzie jakieś wyjątkowo pyszne.
Czy zamiast muffinek mogłoby być na przykład... no nie wiem, mazurki cygańskie?
Yaaay~!
Mazurki cygańskie to to samo co mazurki, tylko zamiast grubego ciasta daje się cienką warstwę a pod spodem kładzie się wafel. Obowiązkowo dużo bakalii, rodzynek i dwie polewy na wierzch. Czekoladowa i kajmakowa.
Wracając do tematu: To może poskanuj Mei wszystkie, to rozkminimy, o czym mniej więcej są. I się zrobi listę tematów. Może częśc by się dało znaleźć w necie i wtedy Socki nie musiałaby tłumaczyć wszystkiego.
Trochę mi to zajmie ale mogę się tym zająć ^^ Na pewno część info jest w necie. Zakładam, że większość info pochodzi właśnie z artbooków.
Naprawdę założę wątek kulinarny...
Załóż~! ;3
Już mi się coś kojarzy, że były dwie takie strony z info z artbooków, po angielsku. Xelfan12 cośtam. I QP Diana. Pytanie, czy one jeszcze istnieją... To znaczy w wypadku tej pierwszej to chyba nie było zaznaczone, skąd to info się bierze. Ale musiałabym sprawdzić, bo nie dam sobie za to nawet obciąć paznokci.
Czy ja dobrze usłyszałam? Gotowanie ? GOTOWANIE!!!! Jeżeli kiedyś się spotkamy zrobię wam daifuku !!! Albo kuleczki sezamowe :3
Albooo mufinki podwójnie czekoladowe z kremem miętowym ! Nie mam zbyt wielu zdjęć, bo jak wspomniałam, kiepsko mi to idzie, ale tu mam niektóre wypieki:
http://sock123.deviantart.com/gallery/30369030
I musimy KONIECZNIE zrobić temat o gotowaniu !!!
Jak już wspomniałam, jestem za.
I z chęcią spróbuję. Lubię słodkości ^^