Odwiedź nas na http://slayers-fans-society.blogspot.co.uk/
W innym świecie. Podobnym do naszego ale to nie była Ziemia. Ogólnie w Dodzie i Kluczu Xellos już jest na tyle stary, że ma wszystkiego dosyć, a przede wszystkim swojego "byłego" świata. Ułożył się z Shinigami i miał być w tym drugim świecie jedno życie ludzkie, jako człowiek. Ceną była jego moc.
No i był... ale po jakiś trzydziestu latach ( w jego świecie) wpadł pod samochód i zginął na miejscu. PAF! Zgodnie z umową wrócił do siebie, bez mocy, bez niczego... a wszystko było takie samo jak w momencie gdy opuścił Wszechziemię.
nie wiem co znaczy ten... ale tak. :3 Więc ogólnie Xellos wie co mówi wbrew temu co sądzi Filia. Poza tym, było jeszcze kiedyś Carpere Tractum.
O cholera, to daje nam trochę światła do fabuły i pozwoli snuć kolejne wielkie teorie Pamiętam, że też zwróciłam uwagę na ten fragment z Maut, o którym wspomniała Guenh. Ale później o nim zapomniałam
ja pamiętam motyw z DoDa, którego do dziś nie rozumiem. a mianowicie, przy poznaniu Maut i Shi, Maut mówi, ze do Shi się zwraca "Kórczak" xD czy miałam omamy, czy serio tak było (mojemu lenistwu nie chce się teraz szukać...)
Serio :3 A nie mówiłam, że nie jestem Shi
Znaczy się.. to postać wymyślona przez Kórczaka i w pewien sposób chciałam to zaznaczyć, a że było to jakieś pięć lat temu, to zrobiłam tak a nie inaczej
Hmmm Maut rzeczywiście będzie tutaj miała coś do powiedzenia... ona i cała reszta.
Jeszcze dwa wątki z DoDa są / będą w Kluczu Te z serii obietnic etc
Hm, kto wie czy nie dojdzie nawet do zmiany wszystkich światów w wymiarach, ogólnie apokalipsa Co z tego, że próbują ratować świat, wszystko wymknie się spod kontroli z innego powodu XP
Chyba puściłyście wodze fantazji
Ana... w Kluczu z założenia mazoku/ ryuzoku/ człowieki/ bogowie i inne rasy mogą mieć dzieci w jakiej konfiguracji im się to podoba... bo ja niestety hołduję zasadom biologii, których mnie nauczyli w szkole.
takie prawa fandomu
No w Dodzie gdzieś kiedyś zarzuciłam tekstem, że mogą mieć dzieci ( kto chce z kim chce) no i głupio by było się wycofywać Poza tym.... Starożytne smoki to krzyżówki >:]
Ciekawe, który z Mazoku i Smoków przyczynił się do stworzenia Starożytnych Może jakieś legendarne postacie, które obie rasy próbowały zatuszować w kartach historii?
to go dorzucę będzie miłe nawiązanie
Tylko muszę jeszcze wymyślić do tego jakąś historyję
W sumie matka wiatrów z doda też była córką boga i potwora ( no ale bóg to nie smok)
Ale jednak była mieszańcem Jak tam się zastanowić to często występuje motyw potomstwa z boga/bóstwa/anioła i demona/diabła/potwora i jest to odbierane jako coś normalnego
W kulturze, na pewno częsty motyw w mangach. Przykład: Urd, jedna z trzech głównych boginek bohaterek z Oh! My Goddess! W jej żyłach wpłynie krew bogów i demonów gdyż jej matka była władczynią demonów
AAA!!! Fajowo No ja niestety jestem bardzo niezorientowana w m/a . Wiem tylko, że mazoku ( wytwór japońskiego fantasy nie tylko Slayers) to ogólnie bogowie, którzy upadli. Chyba stworzyli to na modłę naszych upadłych aniołów^^
A to jeszcze ciekawiej, bo wtedy wychodzi, że Mazoku mają więcej wspólnego ze Smokami niż się wydaje, w dodatku Filia może w ten sposób okazywać swą wyższość nad Xellem :]
A jeżeli jest zbyt pewny siebie to pewnie wie o czymś czego inni nawet by nie podejrzewali i w tym momencie Xellos planuje swoje ruchy na przyszłość Pytanie czy naprawdę jest taki nieomylny